Gebelikte Omega 3 Desteği Önemli!

Tarafından gönderildi: Müzeyyen Uyanık Yorumlar: 0

Omega 3‘ler ; vücut için  gerekli  mutlaka dışarıdan alınması gerekli yağ asitleridir. Balık yağının omega 3 yağ asitleri ile  aynı olmadığı bilinmelidir.Omega 3‘ler; Genelde balık yağından üretilmekle birlikte balık dışı karides, algler  gibi besinsel kaynakları da vardır. Gebelik öncesi  dönemde  sağlıklı  dengeli bir beslenmenin başlangıcı, hem anne hem bebeğin sağlığı için ÖNEMLİDİR çünkü sağlıklı ve düzgün çalışan bir beyin yüksek miktarda DHA içerir .DHA iyi işleyen hücre zarları (beyin ,retina, sinir hücreleri) için hammaddedir bu nedenle Gebe ve emziren kadınlar günlük ortalama en az 200 mg DHA almalıdır, bu nedenle haftada 2-3 gün balık tüketimi ya da omega 3 kapsülleri önerilmektedir.

Omega 3 lerin en önemli grupları;

Docosa Hexaenoic Acid (DHA),

Eicosa Pentaenoic Acid (EPA),

Alfa Linolenik asit(ALA) lerdir.

Omega 3; Balık ve deniz ürünleri, somon, ton, sardalye, soya, semiz otu, kuru fasulye, nohut, brüksel lahanası, kanola yağı, keten tohumu, ceviz, fındık, chia tohumunda bulunmaktadır. Anne sütü  ise  en doğal Omega 3 kaynağı olduğundan ilk 6 ay anne sütü vermek çok önemlidir.

Omega 3 seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar;

Kullanılan tablet içeriğinde ki EPA/DHA oranı 3/2 olmalıdır.

Kapsüller hava sızdırmaz garantili olmalıdır.

Ürünler TC. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmakta olup ,üzerinde takviye edici gıda onay numarası etiketi bulunmalıdır.

Özet olarak, Omega 3 desteği gebelikte balık tüketemeyen annelerde potansiyel pozitif etkilerinden dolayı kullanılmalıdır.

Günlük 200-300 mg Omega 3 alımı uygundur.